LS120 firmware update

door Andras Tucsni

Firmware update voor de LS120

In firmware versie 1.3.4 is het upload protocol naar Enelogic uitgebreid met een extra tijdstempel voor de laatst ontvangen slimme meter gasmeter stand. De gasmeter stuurt draadloos elk uur, of elke 5 minuten (in de nieuwste DSMR5 slimme meters) een update van de gasmeterstand naar de elektriciteitsmeter. De gasmeterstand wordt dus minder vaak bijgewerkt dan de elektriciteitsmeterstand die elke 10 seconden, of elke seconde (DSMR5) bijgewerkt wordt.

Enelogic kan het gasverbruik door dit extra tijdstempel nauwkeuriger loggen. Dit is met name voor DSMR5 meter bezitters merkbaar omdat de 5 minuten resolutie zo beter uit de verf komt in het Enelogic dashboard.

Voor de oudere slimme meters maakt dit minder uit, maar er is nog een ander voordeel. Het kan in een enkel geval voorkomen dat er een storing is in de draadloze communicatie tussen gasmeter en elektriciteitsmeter. De gasmeterstand verandert dan uiteraard langere tijd niet meer, maar buiten het stookseizoen kan dat op zich gewoon zijn voor sommige huishoudens. Doordat het gas tijdstempel echter ook niet verandert, kan de communicatiestoring herkend worden, en zo kan er door Enelogic een alert gestuurd worden.

Gebruikers die vrij recentelijk een LS120 aangeschaft hebben zullen de 1.3.4 firmware al hebben. De firmware versie wordt op de home page van de Youless web interface getoond. Gebruikers die 1.3.4 nog niet hebben, kunnen de firmware/flash utility van onze downloads pagina downloaden.

Ga terug