Android app update

door Andras Tucsni

Youless app update voor Android 8 en 9

Na de recente update voor Android 8 en 9, werkt de Youless app versie 0.63 niet meer goed op deze apparaten. De plek van de grafische elementen in de app klopt niet meer, waardoor de app effectief niet meer bruikbaar is.
 
Er is daarom een nieuwe versie van de app waarin dit probleem opgelost is. Deze nieuwe 0.64 versie is geschikt voor Android 4.4 (KitKat) en hoger, maar het is vooralsnog alleen voor Android 8 en 9 gebruikers nodig om de app te updaten. Functioneel gezien is de app verder identiek gebleven, met als enig merkbaar verschil dat de navigatiebar naar de onderkant van het scherm is verhuisd.

Omdat voor deze fix het onderliggend app framework grotendeels is gewijzigd, wordt de 0.64 app niet over 0.63 heen geïnstalleerd, maar verschijnt deze als een nieuwe app, al is de naam verder hetzelfde. Aangeraden wordt om gewoon de nieuwe versie te installeren en de oude te verwijderen. Instellingen zoals het Youless IP adres moeten in de nieuwe app (eenmalig) opnieuw worden ingesteld.

Het app apk bestand kan hier worden gedownload, en is uiteraard ook op de downloads pagina te vinden. Nadat het apk bestand gedownload is, kan deze worden geopend om geïnstalleerd te worden.
 
Indien installatie van onbekende bronnen nog niet toegestaan is, dan zal er meestal automatisch gevraagd worden of dit (eventueel eenmalig) aangezet mag worden. Deze instelling kan in het algemeen gevonden worden in Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen.
 
Net als in voorgaande versies, heeft de app alleen een machtiging voor netwerk toegang nodig, en heeft de app verder geen toegang tot andere informatie en/of functies op het toestel.

Ga terug