Android app beta

door Andras Tucsni

Android gebruikers kunnen nu de app beta versie 0.5 downloaden. Eerdere versies van de app zijn al door een beperkte groep gebruikers getest. Onze dank aan deze gebruikers van het eerste uur voor hun goede feedback en ideeën!
 
Deze beta versie is al goed bruikbaar, maar er zijn vele Android apparaten die we onmogelijk allemaal zelf kunnen testen. Zoals eerder aangekondigd willen we daarom nog de feedback op deze publieke beta afwachten en verwerken voordat we de app in de play store zetten. Als je nog ergens tegenaan loopt, laat het ons dan s.v.p. weten.
 

Om de app te installeren kan de download link direct gevolgd worden vanaf je Android apparaat. Wanneer de download gereed is, wordt dit in de status/notifications bar gemeld en kan de app meteen worden geïnstalleerd door deze melding te selecteren. Alles verloopt verder gewoon zoals het installeren vanuit de play store. Let er wel op dat het "installeren vanuit onbekende bronnen" op het toestel moet zijn toegestaan (Instellingen->Applicaties).

 

tl_files/blog/android-screenshots.png

 

De app toont het actuele verbruik in een bargauge. Daarnaast wordt het recente verbruik ook in een lopende grafiek getoond. Voor diegenen die ook de Windows desktop gadget gebruiken zal dit er vertrouwd uitzien; alleen de gauge is hier anders vormgegeven. Het schalen van de grafiek gebeurt (natuurlijk) door over de grafiek te 'swypen'.

 
Met een mobiel apparaat kun je makkelijk door het huis op speurtocht gaan naar grote stroomverbruikers. Schakel een elektrisch apparaat aan/uit en het verschil in verbruik verschijnt naast de bargauge. In tegenstelling tot beurskoersen wordt een daling hier met een groen i.p.v. rood pijltje aangegeven: less is more!
 

Vlak na de installatie moet eerst het IP adres van de YouLess geconfigureerd worden in het configuratiescherm. Als de YouLess met een wachtwoord is beveiligd moet dit wachtwoord hier ook worden ingevoerd. Er is ook een instelbare tijd waarna de app geen data meer uitvraagt (pauzeert) wanneer er geen gebruiksactiviteit meer is. Dit is bedoeld om de batterij belasting te beperken. Zoals bij onze iOS app en desktop Gadget kunnen mensen die de app willen bekijken, maar geen YouLess hebben, de simulatie modus aanzetten. De meetgegevens worden dan nagebootst.

Tips:

  • Ga voor het slapen gaan op sluip-verbruik-jacht door met je telefoon door het huis te lopen en alles uit te zetten wat nog aan stond.
  • Kijk terwijl je op je werk bent wat er thuis allemaal gebeurt.
  • Laat terwijl je op een terras zit aan je vrienden zien hoe jouw zonnepanelen jouw biertje alweer terugverdiend hebben (wanneer de YouLess op de zonnestroom meter is gezet).

 

Ga terug