Nieuwe PVOutput firmware

door Andras Tucsni

PVOutput firmware update

Het is sommige gebruikers van de PVOutput firmware opgevallen dat wanneer de tabel met “live” waarden bij PVOutput opgevraagd wordt, er soms weleens een datapunt ontbreekt.
 

tl_files/blog/missing-pvoutput-table-point.png

 
Voor de meetnauwkeurigheid maakt dat in principe niet uit, want bij elke upload wordt de totaal kWh stand doorgestuurd. Het is dus goed om te weten dat hierdoor geen 'fout' ontstaat. Ook in de live grafiek is het in de praktijk niet zichtbaar, tenminste wanneer er alleen productie data met PVOutput gekoppeld is (als er ook verbruiksdata gekoppeld is, dan is er wel een onderbreking in de grafiek zichtbaar, maar de meeste gebruikers hebben alleen productiedata gekoppeld). De grafieklijn wordt namelijk verder getekend (geïnterpoleerd) bij het ontbrekende punt, en ziet er zo nog steeds 'vloeiend' uit.
 

tl_files/blog/missing-pvoutput-graph-point.png

 
Hoewel het vaak maar om 1 of 2 missende punten op een dag gaat, is het toch een iets lagere resolutie dan wat mogelijk zou zijn. Ook vonden wij dit opvallend omdat het upload mechanisme niet wezenlijk verschilt van het mechanisme dat gebruikt wordt bij andere energiemanagers, waarbij in de regel geen datapunten gemist worden.
 
In eerste instantie konden wij het hier niet reproduceren in tests, maar na het te blijven proberen, konden we toch een keer zien dat de PVOutput server een enkele keer geen reactie gaf op een upload poging. Om precies te zijn werd er wel een TCP/IP connectie tot stand gebracht, maar volgde er geen HTTP response van de PVOutput server.
 
Hierop hebben wij contact opgenomen met PVOutput om te vragen wat ze zouden adviseren, en het antwoord daarop was dat er bij het uitblijven van antwoord het beste gewoon kort daarop nog een retry poging gedaan kan worden.
 
Dit is nu volgens deze aanwijzing van PVOutput geïmplementeerd in firmware versie 1.2.0-PO4. Deze versie kan vanaf onze downloads pagina gedownload worden.
 
Wat betreft het flashen van de firmware: in deze blogpost kan worden nagelezen (en in een screencast worden gezien) hoe het flashen van de Youless firmware met onze flash utility in zijn werk gaat.
 

Ga terug