Nieuwe versie Android app

door Andras Tucsni

In Android app versie 0.70 kan tussen het hoofdkanaal en de S0 input geschakeld worden.

De Youless app is in eerste instantie gemaakt om een bepaalde stroomverbruiker op te sporen. Omdat de app in realtime veranderingen in totaalverbruik toont, kan bij het inschakelen of uitschakelen van een apparaat het verbruik dat bij dat apparaat hoort meteen gezien worden.
 
Soms krijgen we de vraag om ook de S0 input van de Youless LS120 realtime te kunnen zien, en omdat het accent van de app op het totaalverbruik ligt kon dit voorheen nog niet. In versie 0.70 van de app is het nu mogelijk om te wisselen tussen het hoofdkanaal en het S0 kanaal. Vanuit de toolbar bovenaan kan snel geschakeld worden tussen het een of het ander.

We hebben de gelegenheid aangegrepen om ook andere dingen te verbeteren. Zo is nu met de kleur groen duidelijk in de grafiek te zien wanneer er stroom terug geleverd wordt. De kleur groen wordt nu ook voor de wijzerplaat exclusief voor indicatie van teruglevering gebruikt, zodat er geen verwarring kan ontstaan over wanneer er sprake is van teruglevering of verbruik. Verder ondersteunt de app nu naast Nederlands ook de talen Engels en Duits, en toont de Status pagina ook actuele meterstanden voor de S0 input.
 
Deze nieuwe app is geschikt voor Android 5 (Lollipop) en hoger. Het app apk bestand kan hier worden gedownload, en is natuurlijk ook op de downloads pagina te vinden. Nadat het apk bestand gedownload is, kan deze worden geopend om geïnstalleerd te worden. De Youless app heeft geen bijzondere machtigingen binnen Android nodig, want het hoeft alleen de Youless op het netwerk te kunnen bereiken.
 

Ga terug