WiFi Nano router installatie

De WiFi Nano router die optioneel verkrijgbaar is in de Youless winkel komt compleet met handleiding. Omdat deze Nano router voor meerdere toepassingen kan worden gebruikt, hebben we voor het gemak een beknopte configuration guide gemaakt die specifiek is voor het gebruik in combinatie met de Youless:

 

Configuratie volgorde

Configureer eerst de Youless zelf door deze direct aan te sluiten op het thuisnetwerk (modem/router), ook al is dit niet in de meterkast. Noteer na de configuratie het IP adres dat aan de Youless toegewezen is. In de meeste gevallen is dit een van de volgende adressen (of daarop lijkend):

  • 192.168.0.14
  • 192.168.1.14

 

Voor thuisnetwerk nummeringen die met 192.168 beginnen is het 3e cijfer bepalend voor het netwerk nummer. Deze netwerk instellingen zullen later in de Nano router geconfigureerd worden.

IP adres configuratie WiFi Nano router

Sluit de Nano router met de bijgeleverde ethernet kabel aan op een PC met een vaste netwerk aansluiting (directe kabel aansluiting). De WiFi Nano router heeft af fabriek IP adres 192.168.0.254. De netwerk adapter instellingen van de PC zal in de meeste gevallen (tijdelijk) aangepast moeten worden om dit adres te kunnen benaderen. Daarna kan de Nano router voor het eigen thuisnetwerk worden geconfigureerd.

 

Voor Windows 7 hebben wij de stappen die genomen moeten worden voor deze instellingen en configuratie in een stap voor stap poster gevisualiseerd. Voor andere besturingssystemen zal de configuratie op soortgelijke wijze gaan.

 

Wanneer het Youless IP adres bijvoorbeeld 192.168.1.14 is, dan zal de Nano router in dit stappenplan een adres 192.168.1.253 krijgen.

Controle

Nadat de stappen uit de stap voor stap poster zijn uitgevoerd, moet de Nano router via het (draadloze) thuisnetwerk te bereiken zijn op het ingestelde IP adres, bijvoorbeeld 192.168.1.253. Controleer dit eerst alvorens verder te gaan.

 

Vervolgens kan de Youless aangesloten worden op de LAN connector van de Nano router. De Youless zal daarna vanaf het thuisnetwerk benaderbaar zijn op precies dezelfde manier als wanneer hij met een vaste kabel op het thuisnetwerk aangesloten zou zijn.