Wat is de Youless?

YouLess LS120

De Youless LS120 is een makkelijk te installeren energiemeter voor alle elektriciteitsmeters (slim, digitaal of analoog) waarmee je energieverbruik zichtbaar wordt. Bij slimme meters wordt ook het gasverbruik zichtbaar gemaakt. Doordat de Youless kan worden gekoppeld met een online energiemanager heb je met de Youless altijd en overal inzicht in je actuele energieverbruik zonder dat je daarvoor meterstanden hoeft in te voeren. Belangrijker nog, je kan met de Youless je energieverbruik uit het verleden analyseren. De Youless energiemeter slaat intern tot een jaar aan data op en online kun je onbeperkt terug gaan in de tijd.

 

In de meeste huishoudens zijn al genoeg schermpjes aanwezig. Hier maakt de Youless gebruik van met een app voor op je smartphone en/of tablet en een widget voor op je desktop. Hierdoor wordt je energieverbruik zichtbaar in je dagelijkse omgeving.

 

Om iets te kunnen veranderen, moet je je er bewust van zijn!

 

 

Hoe gebruik je de Youless?

Display apparaten

Met de Youless energiemeter wordt deze bewustwording gemakkelijk en leuk gemaakt door gebruik te maken van digitale apparaten (computer, smartphone, tablet) waar je al dagelijks mee omgaat.

 

Live informatie over je energieverbruik wordt tijdens gewone dagelijkse digitale activiteiten subtiel maar duidelijk zichtbaar gemaakt. Dit gebeurt zonder dat je zelf actie hoeft te ondernemen. Zo hoef je niet eerst apparaten in te pluggen of in de weer met een computer programma; de informatie is automatisch ingebed in je digitale omgeving. Als je bijvoorbeeld de waterkoker aanzet, zul je het verbruik ervan nagenoeg gelijk kunnen zien op je smartphone.

 

Daarnaast is een groot voordeel van de Youless energiemeter dat deze gekoppeld kan worden met een online energie manager. Meetgegevens worden dan automatisch en continu verstuurd. De online dienst biedt grafische analyses die helpen met het besparen van energie. Ook kunnen hiermee de kosten(besparingen) in beeld worden gebracht.

 

De Youless verbindt je elektriciteitsmeter met je digitale wereld waardoor nieuwe eigentijdse mogelijkheden ontstaan voor het verhogen van je energiebewustzijn. Wanneer je alles weet van je energieverbruik en de kosten die daar een gevolg van zijn, kun je er optimaal op besparen!