Online energiemanagers

Omdat de Youless een netwerk energiemonitor is kan deze niet alleen data naar je eigen digitale apparaten sturen, maar ook naar een online energie management dienst op het internet (in de cloud). Hieronder volgt een overzicht van energiemanagers die een Youless koppeling ondersteunen, en waar desgewenst een koppeling mee gemaakt kan worden. Vanuit onze app kan de firmware voor een bepaalde energiemanager in de Youless geladen worden.

 

 

Enelogic

Met de Enelogic firmware kan de Youless gekoppeld worden met de Nederlandse energiemanager Enelogic. In combinatie met Enelogic kan een Youless gebruikt worden als verbruiksmeter, maar ook als meter voor zonnestroom productie of andere bijzondere groepen zoals een warmtepomp of laadpaal. Er kunnen meerdere gebouwen en meeerdere Youless apparaten aan één account gekoppeld worden. Het basis account bij Enelogic is zonder kosten.

 

PVOutput

Een energiemanager die zich specifiek op de monitoring van zonnestroom productie heeft toegespitst, is PVOutput.org. Met de Youless PVOutput firmware is het mogelijk om de Youless met deze energiemanager te koppelen.  Met de Youless LS120 wordt de registratie van de S0 input als zonnestroom productie naar PVOutput gestuurd. Indien er ook een slimme meter P1 poort aangesloten is, dan wordt ook het verbruik in huis naar PVOutput gestuurd. 

 

Energiemanageronline

Met Energiemanageronline kan het verbruik van elektriciteit en gas, en de opbrengsten van zonnestroom worden gemonitord. De S0 input van de LS120 kan ook als waterpuls teller worden gebruikt met watermeters die een puls uitgang hebben.