Abonneer op de blog RSS feed

Op de Youless site wordt een blog bijgehouden met nieuws en tips met betrekking tot de Youless energy monitor. Volg deze blog om meer uit je Youless te halen.

Volg ons op twitter

Gebruik onze rss feed of volg ons op twitter voor aankondigingen van nieuwe posts.

 

Gadget met grafiek "flyout"

door Andras Tucsni

Gadget uitgebreid met grafiek functie

De YouLess Gadget heeft er een nieuwe en nuttige functie bij gekregen. Naast het actuele stroomverbruik kunnen de meest recente meetwaarden nu ook in een grafiek getoond worden. Hierdoor wordt het makkelijker om een apparaat te zien in- of uitschakelen vanwege de piek in de grafiek die dit veroorzaakt.

 

Wanneer op de gadget geklikt wordt, dan verschijnt een "flyout" venster met een grafiek van het verbruik over de laatste 10 minuten. De grafiek wordt continu ververst en "scrolt" daardoor geleidelijk van rechts naar links. De schaal van de grafiek past zich net als de meter automatisch aan.

Met de pijltjes knoppen omhoog en omlaag kan de verticale schaal vastgezet worden. Door op het ronde pictogram te klikken wordt de automatische schaalaanpassing weer actief.

Het tijdvenster waarover de grafiek getekend wordt kan met de pijltjes knoppen links en rechts respectievelijk vergroot of verkleind worden. Het tijdvenster kan tot 1 dag vergroot worden. Door op de grafiek zelf te klikken wordt het tijdvenster weer naar 10 minuten terug gezet.

De "flyout" wordt gesloten door op de [X] knop rechtsboven te klikken, of met de escape toets.

 

Deze nieuwe versie 0.7 van de YouLess Gadget is te downloaden vanaf de downloads pagina. Voor diegenen die niet vanaf versie 0.6 updaten geldt dat de instellingen van oudere versies niet bewaard worden, dus vergeet niet om in elk geval het IP adres van de YouLess te noteren voordat de update wordt uitgevoerd.

Gadget versie 0.6 vrijgegeven

door Andras Tucsni

Desktop Gadget verder verbeterd

De Gadget voor op de Windows desktop is weer verder verbeterd. In versie 0.6 zijn vooral bestaande functies bijgeschaafd en ziet alles er weer net beter en scherper uit. Hieronder volgt een lijst met de belangrijkste verbeteringen:

  • De weergave van de Gadget is verbeterd.
  • De onscherpe weergave van tekst die zich op sommige PC's voordeed is verholpen.
  • De animatie van de wijzer verloopt nu soepeler.
  • De robuustheid van de communicatie met de YouLess onder slechte netwerkomstandigheden is verbeterd.
  • Er worden help teksten getoond in het instellingen venster.
  • Gadget instellingen gingen in vorige versies verloren na een gadget software update. Deze blijven nu ook na een update bewaard.

De nieuwe versie is te downloaden vanaf de downloads pagina. De instellingen van de vorige versie gaan daarbij verloren, dus vergeet niet om in elk geval het IP adres van de YouLess te noteren voordat de update wordt uitgevoerd. Zoals in de laatste bullet gezegd behoort het verloren gaan van instellingen vanaf deze versie tot de verleden tijd.